Arz elastikiyeti değişimini hangi faktörler etkiler?



Tedarik esnekliği, bir başka faktördeki değişiklik nedeniyle arzdaki değişim yüzdesini ölçer. Bir fiyat veya faktör değişikliğine yanıt olarak bir mal veya hizmetin sağladığı miktarın nasıl değiştiğini ifade eder. Ne Zaman Emekli OlurumKaynakların kullanılabilirliği, teknolojinin yeniliği ve üretici miktarı gibi bir mal veya hizmetin arz esnekliğini etkileyen çeşitli faktörler vardır.

Kaynakların kullanılabilirliği arz esnekliğini etkiler . Bir ekonomi, bir mal veya hizmet üretmek için çok fazla kıt kaynak kullanıyorsa, bir şirket bu mal veya hizmetin arzını arttırmakta zorlanır. Bu , mal veya hizmetin kıtlığına bağlı olarak fiyatı artırır ve arz esnekliği etkilenir.

Teknolojinin yeniliği, bazı endüstrilerde arz esnekliğini Ne Zaman Emekli Olurumde etkiler. Yenilikçilik, mal veya hizmeti daha esnek hale getirme eğilimindedir. Teknolojide yenilik olduğunda, mal veya hizmet üretiminde verimliliğe yol açar. Bu nedenle, fiyat artışı, bir şirketin daha küçük bir fiyat girişi için daha fazla üretebildiğinden, çıktıyı daha büyük bir faktörle artırmaktadır.

Bir malın veya hizmetin arz esnekliğini etkileyen diğer bir faktör de üreticilerin miktarıdır. Bir sektöre girişte daha az engel olduğunda , şirketlerin sektöre girmesi ve sektörün mal ve hizmetlerinin tedarikine katkıda bulunması daha kolaydır. Üretici miktarında bir artış olursa, mal ve hizmetlerin Ne Zaman Emekli Olurumtedariki daha kolay artırılabilir. Bu nedenle, üreticilerdeki artış arzını daha esnek hale getirmektedir .

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İnsidans Hızı 'İnsidans Hızı' TANIMI

NGN' NEDİR NGN, Nijerya Naira'nın kısaltmasıdır.

Ahlaki tehlike ve moral tehlikesi arasındaki fark nedir?