NGN' NEDİR NGN, Nijerya Naira'nın kısaltmasıdır.




Sıradaki
NGN (Nijeryalı Naira)
Nijeryalı Scam
Uluslararası Para Piyasaları
Aşırı Ham Hesap
'NGN' BAŞLAMA
NGN, Nijerya Naira olarak bilinen Nijerya'nın para biriminin kısaltmasıdır .

1912'den 1959'a kadar, Batı Afrika Para Birimi Kurulu, Nijerya para birimi ihraç etti ve bundan önce Nijerya, ineğin ve manilasdahil olmak üzere çeşitli para biçimlerini kullanmıştı.

Nijerya Merkez Bankası Nijerya Merkez Bankası 1,1959'da Nijerya para birimi notları ve madeni paralar vermeye başladı ve Batı Afrika Para Kurulu notları ve madeni paralar geri çekildi.Ne Zaman Emekli OlurumAncak, hukuki statü, iki yıl sonra Temmuz 1962'de bunu yansıtmak için değişmedi. Notlar, 1968'de, ülkenin para notlarının kötüye kullanılmasının ardından bir savaş stratejisi olarak yeniden değiştirildi.

Nijerya Merkez Bankası (CBN), Nijerya Federasyonunun tek para kaynağıdır. CBN, para ve fiyat istikrarını sağlamak için Nijerya ekonomisinde sağlanan para miktarını kontrol etmektedir. Notlar ve madeni paralar Nijerya Güvenlik Basım ve MintingPlc (NSPM) tarafından basılmış ve Nijerya Merkez Bankası tarafından yayınlanmıştır. CBN'nin Para Birimi ve Şube Operasyonları Departmanı, banknotların ve madeni paraların tedarik , dağıtım, tedarik, işleme, yeniden ihraç ve bertaraf edilmesi yoluyla döviz yönetimini denetler . CBN, verilen her notun gerekli standartları karşıladığından emin olmak için bir muayene ofisi bulundurur. Para bankalarının CBN şubeleri aracılığıyla para yatırmaları için para birimi düzenlenmiştir.

Uluslararası Para Piyasası
NGN olarak da bilinen döviz piyasasında bir parçasıdır Döviz piyasasında $ 5000000000000 ortalama günlük işlem hacmi ile dünyanın en büyük finansal piyasasıdır. Ne Zaman Emekli OlurumUluslararası Döviz Piyasası, dünyanın dört bir yanından gelen katılımcıların farklı para birimleri alıp sattığı bir pazardır. Katılımcılar arasında bankalar, şirketler, yatırım yönetimi şirketleri, hedge fonları, perakende forexbrokerları ve yatırımcılar yer almaktadır.

Döviz piyasasının birincil amacı, dış ticaret için gerekli olan döviz değişimini kolaylaştırmaktır. Bir ülkedeki bir kuruluş başka bir ülkede bir varlığa bir şey sattığında, satıcı yabancı para kazanır. Örneğin Çin, Walmart'a tişört sattığı zaman, Çin ABD doları kazanıyor. Toyota ABD'de bir fabrika kurmak istediğinde dolar lazım. Yabancı dolar ihtiyacı olan şirket, yerel bankadan bunları alabilir ve bunları uluslararası döviz piyasasından alabilir.Ne Zaman Emekli OlurumBu pazar bu tür değişimleri kolaylaştırmak için var. Döviz piyasası, karlarını optimize etmek isteyen yatırımcılar için cazip bir pazar haline getiren benzersiz özelliklere de sahiptir.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İnsidans Hızı 'İnsidans Hızı' TANIMI

Ahlaki tehlike ve moral tehlikesi arasındaki fark nedir?