Ahlaki tehlike ve moral tehlikesi arasındaki fark nedir?



Moral tehlikesi, sigortalı bir kişinin eşyalarıyla ilgili tutumunu tanımlamak için kullanılan bir sigorta sözleşmesidir. Kişinin eşyalarını umursamadığı zaman doğar, çünkü sigortalı olduğunu bilir. Örneğin, bir kişinin yeni telefonu için sigorta ödediğini varsayalım. Moral tehlikesi, telefonunun Ne Zaman Emekli Olurummodası geçtiğinde ve artık bundan hoşlanmadığında ortaya çıkar. Sigorta süresi bitmeden telefonunun hasar görmesini umar, böylece yeni bir tane alabilir. Onun telefonuna kayıtsız ve yeni bir tane almaya çalışırken davranışlarını bilinçsizce değiştirir.
Ahlaki tehlike , bir olayın meydana gelmesinden önce veya sonra davranışsal değişiklikleri tanımlar. Bir tür ahlaki tehlike ön-önedir. Ön-ante manevi tehlike, bir olayın gerçekleşmesinden önce bir kişinin ya da şirketin davranışsal değişimini tanımlar. Örneğin, profesyonel bir snowboardcu olan Sherman'ın sağlık sigortası olmadığını ve kariyerini hastanede bırakabilecek zor hileler yapmadan geçtiğini varsayalım. Sherman yaralandığını ve hastaneye gitmesi gerektiğini bilir, faturaları cepten ödemek zorundadır. Sağlık sigortası Ne Zaman Emekli Olurumkarar verir ve sigorta poliçesi başladığı zaman zor hileler yapar ve daha fazla risk alır. Sherman, sigortasına sahip olduğundan daha fazla risk üstlenir çünkü sorumluluğu azalmıştır.

Ex-post  moral tehlike, bir olayın meydana gelmesinden sonra bir partinin davranışına atıfta bulunur. Örneğin, bir kişinin bir iş kurmak için bir bankadan kredi kullandığını varsayalım. Krediyi aldıktan sonra, işinin bir kurtarma  ya da vergi mükellefiyeti elde etmek için - aslında kârlı olmasına rağmen - başarısız olduğunu söyleyebilir  . Bu eski post ahlaki tehlike olarak bilinir.

Ahlaki tehlike, meydana gelen bir olaydan Ne Zaman Emekli Olurumçalışmak için davranışta bilinçli bir değişimi tanımlar. Moral tehlikesi, sigortalı olduğu zaman kişinin davranışındaki bilinçsiz değişimi tanımlar.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İnsidans Hızı 'İnsidans Hızı' TANIMI

NGN' NEDİR NGN, Nijerya Naira'nın kısaltmasıdır.