Bebek Boomer Yaş Dalga Teorisi' NEDİR?



Baby Boomer Yaş Dalga Teorisi, ekonominin piyasalarda ve Baby Boom üretimi yaşlandıkça tüketici harcamalarında zirveye ulaşacağını gösteren bir ekonomik teoridir . Ekonomist Harry Dent tarafından kapsanan veNe Zaman Emekli Olurum tüketici harcama alışkanlıklarının 50 yaşında zirveye ulaştığı sonucuna dayanan bu teori, ABD ve Avrupa pazarlarının , Bebek Boomers'ın 50 yaşına ulaştığı 2008 ve 2012 yılları arasında zirveye ulaşacağını belirtiyor .

Sıradaki
Boomer Etkisi (Bebek Boomer Faktörü)
Küçük Tasarruf Bonosu
Boomernomics
'Bebek Boomer Yaş Dalga Teorisi' AŞAĞI
İlk olarak iktisatçı Harry Dent tarafından tanımlanan Baby Boomer Age Wave Teorisi, Bebek Boom üretiminin son üyeleri 50 yaşına ulaştığı için, 2008 ve 2012 yılları arasında ABD ve Avrupa pazarlarında ekonomik bir zirvenin gerçekleşeceğini göstermektedir. Baby Boomer Age Wave Theory Dent'in tüketici harcama alışkanlıklarının 50 yaşında zirve yaptığı sonucuna güveniyor .

Ekonomistler ve kültürel eleştirmenler Baby Boomer Age Wave Teorisi'nin geçerliliğini ve etkilerini tartışmaya devam ederken, Baby Boom üretiminin etkileri ABD ve dünyadaki ekonomik ve kültürel eğilimler üzerinde belirgin ve belirgin bir etki yarattı .

Baby Boom nüfusu emeklilik yaşına girmeye devam ederken , ekonomistler, genel tüketimde bir azalma ve yaşlılara yönelik ürünlerin yanı sıra, bakım ve emlak ve emeklilik planlaması gibi hizmetlere yönelik talebin artmasını beklemektedir. Bu değişimin faiz oranlarını, enflasyonu, emlak ve hisse senedi fiyatlarını ve diğer ekonomik faktörleri etkileyeceğine dair beklentiler artmaktadır. Bazı tahminler, ABD ekonomisinin, Yeni Nesil X olarak bilinen gelecek nesile kadar, 2022 yılına kadar harcama seviyesine ulaşmasını yavaşlatmasını bekliyor.

Yaş dalga
Age Wave konsepti psikolog ve girişimci Ken Dychtwald tarafından geliştirildi ve 1989 tarihli Age Wave: Bir Yaşlanma Amerika'sının Zorlukları ve Fırsatları kitabının merkezi tezi oldu .

Yaş Dalga, aşağıdakiler dahil olmak üzere, üç Ne Zaman Emekli Olurumbüyük demografik gücün birleşmesinden kaynaklanan kültürel değişimleri gözlemlemekle ilgilidir:

Bebek Patlaması: 20. yüzyılın ortalarında Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Avrupa ve Avustralya'da doğurganlık oranlarında artış. Bazı analizler farklılık gösterse de, Bebek Patlaması jenerasyonu genellikle 1946 ve 1964 arasında doğanları kapsayacak şekilde tanımlanmaktadır.
Uzun ömür: Tıp, beslenme ve halk sağlığı alanındaki gelişmeler nedeniyle yaşam beklentisi 20. yüzyılda önemli ölçüde artmıştır.
Doğum Yılı: Bebek Patlamasının ardından, doğurganlık oranları keskin bir şekilde düştü ve dünyanın birçok bölgesi şu anda alt ikame doğurganlık oranlarını yaşıyor. 
Bu teori, Bebek Patlaması neslinin büyüklüğü ve eğilimleri nedeniyle, bu nüfusun tüketici eğilimlerini ve yaşam evrelerini dönüştürme gücüne sahip olduğunu göstermektedir. Bir dizi endüstride önemli pazar kaymaları, banliyö evleri, fast food, spor ekipmanları, oyuncak, minivan ve SUV'ların üretimi ve satışı üzerindeki etki de dahil olmak üzere Age Wave ile ilişkilendirilmiştir.  

2006 yılında Dychtwald, yakın dönemde işgücününNe Zaman Emekli Olurum büyümesinde büyük bir yavaşlama olacağını öngörerek, Baby Boom üretiminin sağladığı işgücü büyümesinin küçük bir kısmını tahmin ediyordu.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İnsidans Hızı 'İnsidans Hızı' TANIMI

NGN' NEDİR NGN, Nijerya Naira'nın kısaltmasıdır.

Ahlaki tehlike ve moral tehlikesi arasındaki fark nedir?