Borsa gayri safi yurtiçi hasıla (GSYİH) nasıl etkiler?



Borsa esas olarak finansal koşulları ve tüketici güvenini etkileyerek gayri safi yurtiçi hasılayı (GSYİH) etkilemektedir . Hisse senedi piyasası bir boğa piyasasında olduğunda, ekonomiyi çevreleyen büyük Ne Zaman Emekli Olurumiyimserlik ve çeşitli hisse senetleri beklentileri vardır. Yüksek değerlemeler, şirketlerin daha düşük fiyatla daha fazla para ödünç almalarına, bu sayede operasyonları genişletmelerine, yeni projelere yatırım yapmalarına ve daha fazla işçi almasına olanak tanır. Tüm bu aktiviteler GSYİH'yi artırıyor.

Bu ortamda tüketicilerin para harcaması ve ev ya da araba gibi büyük alımlar yapması daha olasıdır. Boğa modunda hisse senedi fiyatları ile , gelecekteki beklentiler hakkında daha fazla zenginlik ve iyimserlik var. Bu güven, artan harcamalara yayılıyor ve bu da şirketlerin GSYİH’yı daha da artırarak, artan satış ve kazançlara yol açıyor.

Düşük Hisse Senedi Fiyatlarının GSYİH Üzerindeki Negatif Etkisi
Hisse senedi fiyatları düşük olduğunda, aynı kanallardan GSYİH'yi olumsuz yönde etkiler . Şirketler maliyetleri ve işçileri kesmeye zorlanıyor. İşletmeler yeni finansman kaynakları bulmakta zorlanıyorlar ve mevcut borçlar daha zahmetli hale geliyor. Bu faktörler ve kötümser iklim nedeniyle, yeni projelere yatırım yapmak olası değildir. Bunun GSYİH üzerinde olumsuz bir etkisi var.

Hisse senedi fiyatları düştüğünde tüketici Ne Zaman Emekli Olurumdüşer. Bunun nedeni işsizlik oranlarının artması ve geleceğe dair daha fazla rahatsızlıktan kaynaklanmaktadır. Stok sahipleri, bir ayı piyasasında stoklarla zenginlik kaybederek tüketici güvenini kaybediyor. Bu da GSYİH'yi olumsuz yönde etkilemektedir.

Borsa GSYİH üzerindeki etkisi, GSYİH'nın borsa üzerindeki etkisinden daha az tartışıldı çünkü net değil. GSYİH, GSYİH'nın artması veya beklentilerinin üzerinde yükseldiğinde, şirket kazançları artar, bu da hisse senetleri için yükselişe neden olur. GSYİH, fikir birliği veya GSYİH düşüş beklentileri Ne Zaman Emekli Olurumtersi olur.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İnsidans Hızı 'İnsidans Hızı' TANIMI

NGN' NEDİR NGN, Nijerya Naira'nın kısaltmasıdır.

Ahlaki tehlike ve moral tehlikesi arasındaki fark nedir?