Finansal Hizmetler Sektörü Bankalardan Nasıl Fark Ediyor?



Finansal hizmetler sektörünün bir alt kümesidir , ancak tüm banka hizmetleri kesinlikle finansal hizmetler olarak tanımlanmamıştır . Bir finansal hizmetler kurumu ile bir banka veya bir finansal hizmet ve bankacılık hizmeti arasındaki farkı tam olarak anlamak için, bir malın sağlanması ve bir Ne Zaman Emekli Olurum arabuluculuğu arasındaki farkı düşünmek isteyebilirsiniz.

Finansal Malların Finansal Hizmetlerle Karşılaştırılması
Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) Finans ve Kalkınma departmanına göre , bir finansal hizmet en iyi şekilde, bir tüketici veya işin finansal bir mal elde ettiği süreç olarak tanımlanır.

Örneğin, bir ödeme sistemi sağlayıcısı, bir alıcıdan bir alıcıya para kabul edip aktarabildiğinde bir finansal hizmet sunmaktadır . Bu, kredi ve banka kartları , çekler ve elektronik fon transferleri ile hesaplanan hesapları içerir .

Bir finansal danışmanı düşünün  - danışman varlıklarını yönetir ve bir müşteri adına tavsiyede bulunur. Danışman doğrudan yatırım veya başka bir ürün sağlamamaktadır. Bunun yerine danışman, tasarruf sahipleri ile menkul kıymetler ve diğer araçların ihraççıları arasındaki fonların hareketini kolaylaştırır. Bu hizmet, somut bir varlıktan ziyade geçici bir görevdir .

Finansal ürünler görev değildir - onlar bir şeydir. Bir ipotek kredisi bir hizmet gibi görünebilir, ancak aslında başlangıç ​​hizmetinin ötesine geçen bir üründür. Stoklar, tahviller, krediler, emtia varlıkları, gayrime Ne Zaman Emekli Olurum ve sigorta poliçeleri finansal ürünlere örnektir.

Bankalar ve Finansal Hizmetler Sektörü Arasındaki Fark
Geleneksel bankalar hem finansal hizmetler hem de finansal ürünler sunmaktadır. Bir tasarruf, bir tasarruf hesabı açabilir , banka fonları alabilir ve / veya aynı bankadan bir araç kredisi alabilir. Açıkçası, banka finansal hizmetler sağlayıcısıdır ve finansal hizmetler sektörünün bir parçası olarak düşünülmelidir.

Hatta federal hükümet, bankaları finansal hizmetler sektörünün tanımında içerir. İç Güvenlik Bakanlığı, küçük topluluk bankalarının ve kredi birliklerinin de bu sektörün bir parçası olduğunu göstermektedir.

Finansal hizmetler sektörünün banka olmayan pek çok üyesi var. Yatırım ajansları ve borsa brokerları banka değildir, ancak kesinlikle finansal hizmetler sağlarlar. Onların hizmetleri sadece mal değil, ara mallardır. Bu ayrım, ekonomistlerin sermaye malları ve tüketim malları arasında nasıl ayrıştığına benzer ; Bir tüketici tarafından doğrudan tüketildiğinde bir portakal iyi bir tüketici olabilir, ancak bir şarküteri meyvesi suyu yapmak için turuncu kullanırsa, aynı zamanda iyi bir sermaye de olabilir.

Daha genel anlamda, bankacılık sektörü Ne Zaman Emekli Olurum tasarruf ve borç verme ile ilgilidir. Finansal hizmetler sektörü ise yatırımları, sigortaları, riskin yeniden dağılımını ve diğer finansal faaliyetleri içermektedir. Bankalar öncelikle kredi hesaplarından alınan faiz oranları ile mevduat sahiplerine ödenen faiz oranları arasındaki farkı elde etmektedir . Finansal hizmetler öncelikle ücretler, komisyonlar ve diğer yöntemlerle gelir elde eder.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İnsidans Hızı 'İnsidans Hızı' TANIMI

NGN' NEDİR NGN, Nijerya Naira'nın kısaltmasıdır.

Ahlaki tehlike ve moral tehlikesi arasındaki fark nedir?