İnsidans Hızı 'İnsidans Hızı' TANIMI



İnsidans hızı, belirli bir zaman periyodu boyunca bir popülasyonda bir hastalığın meydana gelme sıklığının bir ölçüsüdür. “İnsidans oranı” veya “insidans” sayısal olarak, bir hastalık dönemindeki hastalık Ne Zaman Emekli Olurumsayısının bir oranı olarak, bir zaman dilimindeki yeni hastalık vakalarının sayısı olarak tanımlanır. Payda, risk altındaki popülasyonun kişi zamanının toplamı olduğunda, insidans yoğunluğu oranı veya kişi-zamanlı insidans oranı olarak da bilinir. Zamandan ziyade kişi zamanını kullanmak, gözlem zamanının insanlar arasında farklılık gösterdiği veya risk altındaki nüfusun zamanla değiştiği durumları ele alır.

Sıradaki
MÜLKIYET OLAYLARI
DREAD DISEASE RIDER
NÜFUS
HOLLANDALI HASTALIĞI
AŞAĞIDAKİ 'İnsidans Hızı'
İnsidans oranı tipik olarak kişi-yıllık gözlem sırasındaki vaka sayısı olarak ifade edilir. İnsidans oranını hesaplarken sadece yeni vakalar düşünülürken, daha önce teşhis edilen olgular hariç tutulmuştur. “Risk altındaki nüfus” ölçüsü genellikle sayım verilerinden elde edilir. İnsidans oranından birkaç bakış açısı toplanabilir. Bir toplumda meydana gelen yeni bir hastalık vakası sayısı hakkında bilgi sağlamanın yanı sıra, zaman içinde bir popülasyonda hastalığın ilerlemesindeki değişikliklerin bir anlık görüntüsünü verir ve bu nedenle, kronik bulaşıcı hastalıkların izlenmesi için çok önemli bir metriktir. tüberküloz ve sıtma gibi. İnsidans oranı, büyük ölçüde farklı popülasyonlarda bir hastalık insidansı üzerinde Ne Zaman Emekli Olurumkarşılaştırmalar yapılmasını da sağlar.

Örneğin, ABD'de 500.000 nüfusu olan bir ilçenin, 100.000 kişi başına 4 vaka insidansı için 2013 yılında 20 yeni tüberküloz vakası (TB) olmuş olabilir. Bu, ABD'de 10000 kişi başına 3 vaka insidans oranı için 9,852 yeni TB vakası kaydeden tüm ABD için TB insidans oranından daha yüksektir.

İnsidans oranlarını kullanarak eğilimleri belirleyen bir örnek olarak, Ocak 2014'te Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) tarafından yayımlanan akciğer kanseri oranları üzerine bir çalışma düşünün. Çalışma tütün kontrol çabaları sayesinde, 2005'ten 2009'a kadar olan akciğer kanseri insidans oranlarının erkeklerde yılda 2,6 azaldığını, 100,000 erkek için 87'den 78'e düştüğünü; Akciğer kanseri insidans hızı, her 100.000 kadın için 57 ila 54 vaka arasında, kadınlar arasında yılda 1.1 azalmıştır. 

İnsidans, belirli bir zaman diliminde belirli bir Ne Zaman Emekli Olurumbir hastalık veya hastalık vakasının sayısını ölçen “prevalans” ile karıştırılmamalıdır. Bu nedenle, insidans bir hastalığa yakalanma riskinin değerlendirilmesini sağlarken, yaygınlık hastalığın yaygın olup olmadığını gösterir.  


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

NGN' NEDİR NGN, Nijerya Naira'nın kısaltmasıdır.

Ahlaki tehlike ve moral tehlikesi arasındaki fark nedir?