Neden bu kadar çok Elvis taklit ediciler var?




Gerçek Elvis Presley son halk konserini 26 Haziran 1977 tarihinde Indianapolis, Indiana'daki Market Square Arena'da gerçekleştirdi. Binlerce Elvis taklitçilerinin, önümüzdeki Cuma gecesi mevcut konumunuzun 100 mil yarıçapında gerçekleştireceği her fırsat var. Eğer bir jet siyah pompadour , koyun pirzola favorileri ve büyük boy havacı güneş gözlüğü ile Ne Zaman Emekli Olurumtulum kaplı bir adam tarafından gerçekleştirilen "Amerikan Üçlemesi" nin aşırı yüklenmiş bir versiyonunu duymaktan çekiniyorsanız , burada altın fırsatınız.

Öyleyse neden bugün dünyada çok fazla Elvis taklitçisi var? Özetle, kralın hizmetinde hala önemli miktarda para var, ve hala hayatta iken ve milyonlarca hayranı için çok fazla mutluluk getiren birine izlenimci bir övgü ödemekle daha da kötüye gidebilirdi. iyi sağlık Vokal yeteneğine bakılmaksızın samimi bir Elvis taklitçisi , genellikle gerçek Elvis Presley'in düşkün anılarına sahip olan seyircisi tarafından iyi karşılanmaktadır .

ilan
Pek çok Elvis taklitçisi olmasının bir nedeni, çabaları desteklemek için kostüm, sahne ve müzik destek bantlarının bulunmasıdır. Elvis'in görünüşü yıllar boyunca dramatik bir şekilde değişti, ancak çoğu taklitçi sadece LasVegas'ta ve kamusal alanlarda neredeyse özel olarak çalıştığı daha sonraki yıllarda odaklandı. Bir Elvis sahne kostümü, abartılı bir yakalı ve göbeğe açılan bir boyun çizgisine sahip, ağır şekilde paylaştırılmış beyaz bir tulumdan oluşacaktır. Bu tip kostümler basit bir 1970'lerde beyaz tulumun yerleştirilebilmesi kaydıyla, bir shoestring bütçesinde kolayca kopyalanabilir.

Uygun bir geç-Elvis kimliğe bürünmesi için diğer sahneler arasında payetlerle güçlendirilmiş aşırı boyutlu güneş gözlükleri ve bir pompadur şeklinde şekillendirilmiş bir jet-siyah peruk yer alır. Kalın koyun eti pirzolası yanıklarının doğal büyümesi veya uygulanması Elvis görüntüsünü tamamlar. EskiNe Zaman Emekli Olurum Elvis taklitçilerinin kendi ayırt edici yanlarını büyüttüklerini ve gerçek hayattaki Elvis pompadour saç stilini benimsemelerini görmek alışılmadık bir şey değildir.

Pek çok Elvis taklitçisi olmasının bir başka nedeni, onun ikonik statüsüdür. Güçlü bir bariton sesine sahip bir erkek şarkıcı muhtemelen TomJones ya da EngelbertHumperdinck gibi diğer oyuncuları taklit edebilecek olsa da, diğer sanatçılar aynı etkileyici müzikal kataloğa ve Elvis Presley'in kişisel karizmasına sahip değildir. Diğer müzik efsanelerinin taklitçileri sıklıkla ara sıra yenilik gösterileri ve oldies konserleri için düşürülürken, takdire değer hayranların izleyicileri de kaliteli bir Elvis taklitçisi sesini duymak için tekrar tekrar bir yere dönebilir.

Pek çok Elvis taklitçisi, vokal yelpazesini çoğaltmayı oldukça kolay buluyor, özellikle de daha sonraki aşamadaki kişiliğinin aşırı abartılı bir şekilde. Ara sıra Presleyism gibi gösterişli performanslar, "Teşekkürler, çok teşekkür ederim" gibi şarkılar arasında gerçek Elvis taklit edicisinin rolünü kurabilmek için uzun bir yol kat edebilir. Profesyonel destek bantları, Elvis'den ilham alan bir performans için uygun ortamı da sağlayabilir.

Tennessee'deki Memphis, Tennessee'deki Ne Zaman Emekli OlurumElvis Presley'in Graceland arazisine yıllık fan hacimleri hiç şüphesiz birkaç nesil Elvis taklitçiliğine ilham kaynağı olmuştur. Presley'in kişisel hayatı sorunlu olabilir, ancak RockandRoll'ın Kralı olan fakir bir Güney çocuğunun imajı hala hayranlarla yankı uyandırıyor. Bu hayranlardan bazılarının kendi zamansız ölümünden sonra müziği canlı performanslarda sürdürmek için kendi kişisel yeteneklerini Elvis taklitçileri olarak görmesi şaşırtıcı olmamalı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İnsidans Hızı 'İnsidans Hızı' TANIMI

NGN' NEDİR NGN, Nijerya Naira'nın kısaltmasıdır.

Ahlaki tehlike ve moral tehlikesi arasındaki fark nedir?